حسنپور بیگلری گفت: صنعت پتروشیمی می تواند الگوی خوبی برای اقتصاد کشور باشد. با تقویت صنعت پتروشیمی توانستیم از خام فروشی فاصله بگیریم، نفت و گازی که سالها به صورت خام می فروختیم را به فراورده تبدیل کنیم و ارز ناشی از آن را به کشور بازگردانیم.
مردوخی گفت: توجه به پتروشیمی و در نتیجه تبدیل نفت و گاز به فراوردههای پتروشیمی برای ما از اوجب واجبات است تا هم چرخ تولید و اقتصاد با نظم لازم بچرخد و هماینكه فرصت كارشكنی را از كارشكنان جهانی ایران سلب شود.
صنعت پتروشیمی در جریان تحریمهای گسترده فروش نفت و کاهش صادرات کالا، توانسته است محصولات پرمشتری خود را بهفروش برساند و خلأ ناشی از کمبود درآمدهای حاصل از تحریم فروش نفت را بهنوعی جبران کند.
یک كارشناس مسایل اقتصادی گفت: گرههای زیادی در مناسبات اقتصادی كشور به وجود آمده است كه باید گفت، پتروشیمی میتواند در باز شدن گرههای كور تاثیرات شگرف و غیرقابل انكاری از خود برجای بگذارد.
خوشچهره گفت: از مسیر صنعت پتروشیمی می توانیم به رستگاری اقتصادی برسیم. فقط كافی است، تصمیمگیران به این نتیجه برسند كه بیش از هر مقطع دیگری پتروشیمی را جدی بگیرند و برای راهاندازی چرخهای تولید محصولات نفتی و گازی هر كاری كه لازم است، انجام بدهند.
مطالعات کارشناسی نشان میدهد؛ با حذف محصولات پتروشیمی از اقتصاد کشور، دریافتی اقتصاد کشور تا ۳.۸۸ درصد کاهش خواهد یافت. به این دلیل است که کارشناسان اقتصاد کلان اصرار دارند؛ کاهش تولید محصولات پتروشیمی مساوی با زیان جدی برای تمام کشور است.
در کمتر کشوری می توان صنعتی را یافت که مثل صنایع پتروشیمی طی دو دهه توانسته باشد از چنان رشد و شکوفایی بی نظیری برخوردار شود که به نماد اصلی توسعه صنعتی ایران تبدیل شود.